Actieve Ingrediënten


De werkzame bestanddelen van Revivogen zijn natuurlijke verbindingen bewezen dat 5-alpha-reductase (het enzym dat DHT produceert) remmen, de androgene receptoren te blokkeren en de haargroei te stimuleren. Deze actieve ingrediënten zijn gamma-linoleenzuur (GLA), alfa-linoleenzuur (ALA), linolzuur, oliezuur, Azaleic zuur, Vitamine B6, Zink, Saw Palmetto Extract, Beta-sitosterol en Procyanidin Oligomers. Revivogen is het enige product die deze ingrediënten in 1 gemakkelijk te gebruiken formule bevat.

GLZ, ALZ, en linoleenzuur

Gamma-linoleenzuur (GLZ), Alfa-linoleenzuur (ALZ), en Linoleenzuur zijn essentiële vetzuren in plantaardige oliën. GLZ, ALZ, en Linoleenzuur zijn individueel aangetoond de 5-alpha reductase te remmen. In feite zijn dit de meest krachtige remmers van 5-Alfareductase vandaag bekend. Daarnaast remmen ze niet alleen het type II vorm van 5-Alfareductase die andere producten, zoals Propecia remt, maar ook de Type I vorm van het enzym dat aanwezig is in hoge concentraties in de hoofdhuid en de huid.

Azelaïnezuur, Vitamine B6 en Zink

Azelaïnezuur is een natuurlijk voorkomend dicarbonzuur, te vinden in volkoren granen, rogge, gerst en dierlijke producten. Het is FDA goedgekeurd als een actueel voorbereiding voor de behandeling van acne en is effectief tegen een aantal andere huidaandoeningen wanneer het wordt toegepast. Er zijn sterke wetenschappelijke bewijzen dat Azelaïnezuur en zink krachtige remmers van 5-alpha-reductase zijn. Bij het samenvoegen van Azelaïnezuur, Vitamine B6 en Zink Sulfaat met zeer lage concentraties, werd 90% remming van 5-alpha-reductase activiteit verkregen. De synergetische werking van deze verbindingen tegen 5-Alfa-reductase maakt deze combinatie zeer effectief bij de behandeling van mannelijke kaalheid.

Door de combinatie van GLZ, ALZ, linoleenzuur, azelaïnezuur, Vitamine B6, Zink Sulfaat en Saw Palmetto Extract, hebben ze een natuurlijke, maar zeer krachtige anti-DHT formule. Deze ingrediënten werken door verschillende mechanismen om synergetisch remmen zowel type 1 en 2 vormen van 5-alpha-reductase en lokaal afnemen DHT. Door het verlagen van de DHT niveaus, kunnn follikels groeien en dikker worden, wat leidt tot een vollere, gezondere hoofdhuid zonder de bijwerkingen geassocieerd met synthetische drugs.

Procyanidin Oligomers

Procyanidin Oligomers (ook bekend als Proanthocyanidin) zijn natuurlijke ingrediënten die hebben aangetoond haargroei te stimuleren op dezelfde manier als Minoxidil (Rogaine®). Recente studies door Japanse wetenschappers hebben aangetoond dat Procyanidin Oligomers groei stimulatie activiteit bezit in de richting van haar epitheliale cellen in vitro en stimuleren anagene inductie in haarzakjes in vivo. De toevoeging van Procyanidin Oligomers in Revivogen is bedoeld om de haargroei te stimuleren en de eigenschappen van de formule te vergroten.

Saw Palmetto

Saw palmetto is uitgebreid bestudeerd in de afgelopen jaren voor de behandeling van vergrote prostaat bij mannen (BPH). Saw Palmetto extract is een bekende anti-androgeen dat de liposerolic extract van de vrucht van Saw Palmetto is.

Saw Palmetto heeft aangetoond dat het DHT effectief blokkeerd en is ook verondersteld om de androgene receptoren die zich op de haarfollikels bevinden te blokkeren. Zoals GLZ en ALZ blokkeert het ook type 1 en type 2 vormen van 5 alpha-reductase en heeft aangetoond dat het sterker is dan Finasteride, het actieve ingrediënt van Propecia.