Publicaties van studies door experts

  • GLZ, ALZ en Linoleenzuur
  • Azelaïnezuur, Vitamine B6 en Zink
  • Saw Palmetto
  • Procyanidin Oligomers

 

Gamma-linoleenzuur (GLZ), alfa-linoleenzuur (ALZ) en linoleenzuur

In de volgende studies, werd aangetoond dat gamma-linoleenzuur (GLZ), alfa-linoleenzuur (ALZ) en linoleenzuur  de meest potente bekende remmers van het type 1 en 2 vormen van 5-alpha reductase en zeer effectief zijn in het verminderen van het niveau van dihydrotestosteron (DHT), wanneer het wordt toegepast. Nog belangrijker is dat dit effect wordt bereikt zonder dat dit invloed heeft op enige systemische effecten.

De studie suggereert verder dat deze vetzuren nuttig kunnen zijn bij de behandeling van aandoeningen die verband houden met dihydrotestosteron met inbegrip van mannelijke kaalheid, acne en buitensporig vrouwelijk lichaamshaar  .

STUDIE A
Groei onderdrukking van de  flank organen door plaatselijke toepassing van gamma-linoleenzuur en andere vetzuren remmers van 5 alpha-reductase.

STUDIE B
Androgeenactie: moleculaire mechanisme en medische toepassing.

STUDIE C

Remming van steroïde 5 alpha-reductase door specifieke alifatische onverzadigde vetzuren.

 

Azelaïnezuur, Vitamine B6 en Zink

Dit artikel is gepubliceerd in het `British Journal of Dermatology` aangetoond dat wanneer Azelaic zuur, Zink Sulfaat en vitamine B6 zijn gecombineerd bij zeer lage concentraties, een remming van 90%  5-Alfareductase werd bereikt
.
STUDIE A
Remming van 5alpha-reductase activiteit in de menselijke huid door zink en Azelaic zuur

 

Saw Palmetto

In de volgende studies werd aangetoond datSaw Palmetto extract zowel type 1 en 2 vormen van remming van de 5 alpha-reductase (Finasteride of Propecia® remt alleen type 2), sterker was dan Finasteride en in staat was om effectief binding van testosteron en DHT te verminderen aan hun receptoren op verschillende weefsels. Houdt u er rekening mee dat in de volgende studies Saw Palmetto Extract wordt aangeduid als Permixon of lipido-sterol extract van Serenoa repens (LSESr)

STUDIE A
Menselijke prostatic steroïde 5 alfa-reductase isovormen - een vergelijkende studie van selectieve remmers.

STUDIE B
Testosteron metabolisme in primaire culturen van menselijke prostaat-epitheliale cellen en fibroblasten.

STUDIE C

Het effect van Permixon op de androgene receptoren.

 

Procyanidin Oligomers

De volgende studies van Procyanidin Oligomers hebben aangetoond dat actieve haarzakje de groei activeren.

STUDIE A
De eerste klinische test van plaatselijke toepassing van procyanidin B-2 om zijn potentieel te onderzoeken als een haargroei middel.

STUDIE B
Procyanidin Oligomers selectief en intensief te bevorderen proliferatie van muis haar epitheliale cellen in vitro en activeert haarzakjes groei in vivo.

STUDIE C
Proanthocyanidinen uit druivenpitten bevorderen de verspreiding van
muizen haarfollikel cellen in vitro en zet haarcirkel  in vivo.