Haaruitval

In tegenstelling tot andere haaruitval behandelingen, is Revivogen gericht op meerdere belangrijke oorzaken om een einde te maken aan het haaruitval proces.

Definitie van haaruitval

Haaruitval is het bovenmatig verliezen van hoofdharen. Per dag verliest de gemiddelde mens ongeveer 100 haren, dit heeft geen zichtbare gevolgen aangezien er ook weer ongeveer 100 haren per dag bij groeien. Verliest men echter beduidend meer haren per dag dan spreekt men van haaruitval. Dit kan ook zichtbare gevolgen hebben in de vorm van het uitdunnen van de haardos en na verloop van tijd kunnen er kale plekken op het hoofd ontstaan. Haaruitval begint over het algemeen boven op het hoofd of rond de kruin.

Het proces

  De cel is de thuisbasis van de genetische blauwdrukken die ons lichaam instructies geven over hoe hoe te presteren en te handelen, inclusief hoe je haar te laten groeien.
Geërfd van beide ouders, worden de genen die haaruitval veroorzaken geactiveerd door DHT, een hormoon dat in hoge mate aanwezig is bij zowel mannen als vrouwen na de puberteit.

Haarverlies zit dan wel in je genen, maar Revivogen helpt!
 Normaal haar

 

 

Testosteron gaat in de haarfollikel cel door middel van speciale poorten, beter bekend als androgene receptoren, en begint zo een kettingreactie dat DHT produceert. Dit is de sleutel tot haaruitval.

Revivogen voorkomt dat testosteron de cel binnen dringt door het blokkeren van de androgene receptoren.
 DHT omzettingsproces

In de haarfollikel cel, is testosteron omgezet naar DHT door het enzym 5 alpha-reductase (5AR). DHT werkt als een trigger die de haaruitval genen activeert en uiteindelijk de normaal haar productie afsluit.

Revivogen
vermindert de productie van DHT door het afsluiten van deze enzymen.

Haarverlies

Zonder DHT worden de haaruitval genen inactief.
Haaruitval stopt en de follikels beginnen opnieuw met de productie van normaal en gezond haar. Om de haargroei te versnellen, maakt Revivogen ook gebruik van ingrediënten die zijn bewezen de groeifase van de haarfollikel te stimuleren en te activeren.
 Revivogen proces
    Haargroei