haaruitval bij vrouwen

Een van de manieren waarop vrouwen zichzelf uiten is via hun kapsels en haarkleur, maar een onderwerp dat vaak wordt genegeerd is haaruitval. Zelfs als u de enige bent die merkt dat u haar verliest, kunt u niet negeren dat uw haar dunner wordt wanneer je het elke ochtend ziet als u uw haar stylt, en elke keer als u in de spiegel kijkt. De meeste vrouwen verbergen hun haarverlies door het veranderen van hun haarkleur en stijl, en zelfs het dragen van pruiken in plaats van het aanpakken van de oorzaak. Wist u dat  DHT de oorzaak is van zowel mannelijke als vrouwelijke haaruitval? Als u  tussen de miljoenen vrouwen zit die lijden aan haaruitval kan Revivogen helpen. Natuurlijke ingrediënten werden geselecteerd door een dermatoloog die zich richten op DHT (de sleutel tot haar verlies) en helpt vrouwen hun haar en hun vertrouwen te herwinnen zonder bijwerkingen.

Type haarverlies

Er zijn verschillen in de manier waarop het haarverlies verschijnt bij vrouwen. Vroege tekenen van haarverlies bij vrouwen kan zich manifesteren als een verbreding van het onderdeel of een algemene verdunning voordat haaruitval zich ontwikkelt tot een kalende plek op de bovenkant van het hoofd. 95 procent van dunner wordend haar bij vrouwen is het gevolg van vrouwelijke patroon kaalheid. De overige 5 % van de oorzaken komt relatief zeldzaam voor.

Er zijn 4 soorten haaruitval:

  • Vrouwelijk patroon haarverlies
  • Alopecia Areata
  • Telogen Eflluvium
  • Traction Alopecia

Vrouwelijk patroon haarverlies

Meer dan 95 procent van de haaruitval gevallen bij vrouwen zijn te wijten aan vrouwelijke kaalheid. Net als bij mannen , is deze haaruitval veroorzaakt door DHT in de haarzakjes die leidt tot de productie van dunner, korter en kleurloos haar voordat de follikels volledig uitgeschakeld worden. Normaal gesproken beschermt oestrogeen en progesteron de haarzakjes tegen DHT, maar het dalende niveau van deze hormonen rond de menopauze kan haaruitval activeren of meer laten opvallen.

Alopecia Areata

Fragmentarisch haaruitval, het meest gezien op de hoofdhuid (hoewel het overal kan voorkomen op het lichaam), is waarschijnlijk alopecia areata. Het haar valt uit en resulteert in gladde, ronde vlekken die de grootte van een muntstuk kunnen hebben. Dit wordt veroorzaakt doordat het immuunsysteem de haarzakjes aanvalt. Alopecia Areata kan potseling starten of stoppen, en kan optreden bij kinderen en volwassenen.

Telogen Effluvium  

Bloedarmoede, laag ijzergehalte, onvoldoende eiwit, schildklier ziekte, een operatie en ziekte kan leiden tot 
plotselinge en
massale haaruitval over de hele hoofdhuid. Beter bekend als Telogen Effluvium. Degene die deze vorm van haaruitval ervaren zal merken dat vaak grote  hoeveelheden haar aan de haarborstel blijft hangen, evenals in de douche of op hun kussen. Zodra de oorzaak wordt aangepakt, keert haaruitval meestal na 6 tot 12 maanden zonder enige behandeling terug.

Tractie Alopecia

Buitensporig en aanhoudend trekken van het haar kan leiden tot Tractie Alopecia. Het vaakst gezien bij vrouwen die hun haar vlechten, deze voortdurende stress veroorzaakt blijvende littekens van de haarzakjes dat het hergroeien van haar voorkomt.